четвер, 13 травня 2021 р.

Можливості сайту «БібліоGRAF», методика промоційної діяльності, євроінтеграція та поради з упровадження УДК для шкільних бібліотекарів області

13 травня 2021 року на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсу «Шкільна бібліотека в сучасному освітньому просторі» Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО).

Завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич ознайомила слухачів із можливостями спеціалізованого сайту «БібліоGRAF», на якому можна швидко та зручно почерпнути методико-бібліографічні доробки бібліотек, основні стандарти бібліографічної діяльності та методику їх застосування, використати електронні бібліографічні бази даних книгозбірні на підтримку освітнього процесу.

Завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська розповіла про сучасну методику промоції діяльності бібліотек, дистанційні послуги та ресурси через сайти та блоги, правила висвітлення роботи у соціальних мережах. Вона поділилася досвідом проєктної діяльності, проведення захопливих квестів у межах проєкту «Гейміфікація: вчимось граючи», воркшопів та майстерок від ЕкоФабрики.

Упровадження УДК в практику роботи  шкільних бібліотек – тема, яка особливо цікава для колег. Завідувачка відділу зберігання та реставрації бібліотечних фондів Світлана Єгорова дала чимало кваліфікованих порад із даного питання.

Про інноваційні форми роботи бібліотеки зі старшокласниками розмовляла завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Шкільні бібліотекарі стали учасниками книжкової подорожі «Літературні мандрівки: світом з героями книг». Розгадуючи онлайн-тест «Впізнай країну за письменником», спробували визначити за назвами творів, створених тим чи іншим автором, прізвище письменника, а також країну, яку він представляє.

Творчість та креативність колег створили під час навчання невимушену атмосферу інтерактивного спілкування, спонукали до активізації читання, впровадження інтернет-технологій, налагодження нових контактів.

Немає коментарів:

Дописати коментар