понеділок, 22 лютого 2021 р.

Стаття про проєктну діяльність Волинської обласної бібліотеки для юнацтва у збірнику наукових праць I Міжнародної науково-теоретичної конференції, що відбулася 05.02.2021 у Парижі, FRA

 


Олександр Дем’янюк, Надія Конон

ПРОЄКТНА РОБОТА ЯК КРЕАТИВНИЙ ЧИННИК ТРАНСФОРМАЦІЇ БІБЛІОТЕКИ

I Міжнародна науково-теоретична конференція • 05.02.2021 • Париж, FRA (International Scientific and Theoretical Conference «DÉBATS SCIENTIFIQUES ET ORIENTATIONS PROSPECTIVES DU DÉVELOPPEMENT SCIENTIFIQUE»)

Цитата: «Коло проблем проєктної діяльності ВОБЮ, досить об’ємна та різнопланова. Реалізація програм та проєктів − найкращий спосіб популяризувати себе, підвищити інформативність і престиж послуг бібліотеки, підкреслити роль і значимість в соціумі, що дасть можливість одержати додаткові фінансові засоби, активізувати творчу активність, підвищити професійний рівень, а головне − залучити нових читачів і повернути тих, які втратили інтерес до бібліотеки і книги. Проєктна робота ВОБЮ виступає креативним чинником інноваційного розвитку, трансформації, реорганізації та модернізації бібліотеки,яка наближує інформаційні та культурні компоненти до книги, відповідає сучасним молодіжним потребам Волині. Проєктна діяльність змінює професійну свідомість бібліотечних працівників, спонукає їх до пошуку реальних можливостей щодо швидкого вирішення нагальних проблем, освоєння нових знань, умінь та навичок з практичної вправності у сфері проєктного менеджменту. Бібліотечні проєкти – це, насамперед, відповіді на ті проблеми, що виникають перед бібліотеками та користувачами під впливом соціально-політичного, навчально-педагогічного та інформаційно-технологічного чинників. При написанні проєкту визначити партнерів, від яких залежатиме його успішне виконання: спонсорів для спільного фінансування; співпрацівників для згуртованої діяльності, проведення заходів; клієнтів-замовників та користувачів для життєдіяльності проєкту».

Немає коментарів:

Дописати коментар