середу, 10 березня 2021 р.

Квести на основі мобільних додатків, онлайн-послуги, соціальні мережі, впровадження УДК та бібліостандарти для шкільних бібліотекарів

10 березня Волинська обласна бібліотека для юнацтва провела онлайн-заняття на платформі MEET з шкільними бібліотекарями, слухачами тематичного курсу «Шкільна бібліотека у сучасному освітньому просторі» Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська розповіла про активну проєктну діяльність, дистанційні послуги через сайти та блоги бібліотек, висвітлення роботи у соціальних мережах. Досвідом проведення захопливих квестів, розроблених у рамках проєкту «Гейміфікація: вчимось граючи», що реалізуються за підтримки Європейського Союзу за програмою House of Europe, поділилася головна бібліотекарка Мирослава Будчик.

 


Завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич ознайомила слухачів із основними стандартами бібліографічної діяльності та методикою їх застосування. На конкретних прикладах показала, як зручно та швидко на спеціалізованому сайті «БібліоGRAF» Волинської обласної бібліотеки для юнацтва знайти приклади бібліографічних описів, використати електронні бібліографічні бази даних книгозбірні на підтримку освітнього процесу.

На необхідністі формування усвідомленого читання та впровадження нових активних форм популяризації книги зосередила увагу завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Вона запропонувала спільне онлайн проведення виховних заходів з української літератури та для самоосвіти згідно навчальних програм 10-11 класів в рамках проєкту #вчимо літературу України. Про програми, за допомогою яких готує бібліотечні відео, розповіла головна бібліотекарка Марина Місюк.

Завідувачка відділу зберігання та реставрації бібліотечних фондів Світлана Єгорова дала чимало кваліфікованих порад із впровадження УДК в практику роботи шкільних книгозбірень.

Через електронну розсилку документів шкільних бібліотекарів забезпечили актуальними методичними та бібліографічними матеріалами, повнотекстовою інформацією з фахових питань.

Онлайн-заняття зорієнтували колег на нові підходи до промоції книги в цифрову епоху, оволодіння навичками безпечного користування різними цифровими сервісами, новими технологіями та формами віддаленого обслуговування, пошуку партнерів в активізації читання школярів.

Немає коментарів:

Дописати коментар