пʼятницю, 19 лютого 2021 р.

МЕТОДИЧНИЙ ПОСІБНИК «МІЙ ПАРЛАМЕНТ: РОЗУМІЮ І ВПЛИВАЮ»

ДО УВАГИ КОЛЕГ!
Побачив світ доступний онлайн методичний посібник «Мій Парламент: розумію і впливаю», який варто активно використовувати в роботі з молоддю, щоб сприяти формуванню громадянського суспільства та освіти з прав людини, що передбачає дотримання трьох принципів: «ПРО», «ЧЕРЕЗ», «ДЛЯ» навчання демократії.
Із анотації:
«Навчання демократії та формування громадянських компетентностей учнів є одним з основних завдань Нової української школи. Це видання спрямоване на підвищення рівня обізнаності школярів про парламентаризм, роль і функції Верховної Ради, діяльність народних депутатів і можливість громадянської участі дітей і молоді.
Методичний посібник «Мій Парламент: розумію і впливаю» написано в рамках проєкту «Створення мережі інтерактивних парламентських просвітницьких осередків для учнів молодшої та середньої школи», що реалізується громадською організацією «Об’єднання «Агенція розвитку освітньої політики» в межах Програми USAID «РАДА: відповідальність, підзвітність, демократичне парламентське представництво», що виконується Фондом Східна Європа. Головною метою Програми РАДА є сприяння становленню відповідального, підзвітного та демократичного представницького органу – Парламенту України.
Посібник створений освітянами-практиками в сфері громадянської освіти, котрі пропонують сучасні підходи до парламентської просвіти й надають методичні розробки парламентських уроків і квестів, які можуть проводитися як в школі, так і в усіх організаціях, що працюють з дітьми та молоддю».
Посібник пропонує цікаві розробки заходів. Із змісту:
УРОК ПАРЛАМЕНТАРИЗМУ ДЛЯ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ТА СЕРЕДНЬОЇ ШКОЛИ «МІЙ ПАРЛАМЕНТ: РОЗУМІЮ І ВПЛИВАЮ!»
УРОК ПАРЛАМЕНТАРИЗМУ ДЛЯ УЧНІВ СЕРЕДНЬОЇ ТА СТАРШОЇ ШКОЛИ. ІМІТАЦІЙНА ГРА «МИ – ЗАКОНОТВОРЦІ»
КОНСТРУКТОР ВПРАВ ДО УРОКІВ ПАРЛАМЕНТАРИЗМУ:
        Вправа «Кожен має право голосу»
        Вправа «Від віче до Верховної Ради»
        Вправа «Добрий закон – поганий закон»
        Вправа «Створюємо кодекс правил класу»
        Вправа «Якби в мене була чарівна паличка...»
        Вправа «Матриця влади»
        Вправа «Знайти громадянина»
КВЕСТ «ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ» ДЛЯ УЧНІВ ПОЧАТКОВОЇ ТА СЕРЕДНЬОЇ ШКОЛИ
КВЕСТ «ВІРТУАЛЬНА ЕКСКУРСІЯ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ» ДЛЯ УЧНІВ СЕРЕДНЬОЇ ТА СТАРШОЇ ШКОЛИ

Немає коментарів:

Дописати коментар