вівторок, 2 липня 2019 р.

Бліц-опитування «Бібліотека для юнацтва: що зробити для вашого успіху»


30 червня під час вуличної акції «День молоді: бібліотечний пікнік» проведено бліц-опитування «Бібліотека для юнацтва: що зробити для вашого успіху». Серед його учасників були читачі бібліотеки, учні, студенти, молоді матусі у декреті та активісти громадських організації, які презентували себе на алеї Організацій Громадського суспільства: Фундація Регіональних Ініціатив (ФРІ Луцьк), Ukrainian Volunteer Service Lutsk, Молодіжний комітет U-Report Ukraine у Луцьку, «Lutsk night cinema», Луцький міський молодіжний центр, Волинський осередок ліги студентів асоціації правників, Молодіжна рада Луцька, Молодіжний центр Волині.
Більшість опитаних стверджували, що їм подобається бібліотека, задовільняє рівень обслуговування та послуги, що надаються. Для них  книгозбірня асоціюється з поєднанням гарних книг та сучасних комп’ютерних технологій. Одна із студенток зазначила: «У юнацькій бібліотеці є все необхідне для продуктивного навчання та читання. Необхідно лише більше вільного часу для її відвідування. Бажаю учням та студентам спраги до читання та повного використання її багатих можливостей».
Учасники опитування для покращення роботи рекомендували:       
-      розширити асортимент книг,
-      організувати більше комп’ютерних місць для самостійної роботи;
-      активніше репрезентувати себе в соціальних мережах;
-      змінити стиль повідомлень про роботу бібліотеки;
-      осучаснити інтер’єр;
-      переформатувати простір бібліотеки на більш молодіжний.
Для багатьох із перехожих бліц-опитування стало приводом для висловлення занепокоєння, що сучасне покоління «гаджетів» недостатньо цінує те задоволення, яке дає читання. Багато хто цікавився новими інформаційними ресурсами та послугами бібліотеки, раділи, що у її фондах чимало сучасних видань української мовою, обіцяли невдовзі відвідати книгозбірню.
Учасники не залишились байдужими до теми опитування. Ось лише одна із розгорнутих відповідей: «Для підвищення комфорту змінила би простір для читання (стиль лофту, килими, пуфи, нові меблі). Бажаю більше сучасної літератури, активних та вдячних читачів».

P.S. Лофт – сучасний стиль, девіз якого «мінімум перегородок, максимум свіжого повітря». Приміщення в стилі лофт передбачає зонування, високі та світлі стелі, максимально прості та функціональні меблі, кольори переважно холодних відтінків, великі вікна, практично повну відсутність декору. Нестандартні аксесуари (графіті, плакати, абстракції чи навіть дорожні знаки) будуть дуже доречні в загальній концепції стилю лофт.

Немає коментарів:

Дописати коментар