вівторок, 26 березня 2019 р.

Семінар педагогів-організаторів міста Луцька «Волонтерська діяльність як засіб формування національно-патріотичної компетентності учнів школи» у бібліотеці
Волонтерство – один з видів залучення учнівської молоді до відстоювання активної громадянської позиції, що дозволяє проявити свої здібності та вміння, завдяки яким можна допомогти іншим людям у вирішенні їх проблем.
19 березня у співпраці з комунальним закладом «Луцький навчально-виховний комплекс загальноосвітня школа І-ІІ ступенів №7 - природничий ліцей» проведено семінар для педагогів-організаторів міста Луцька на тему: «Волонтерська діяльність як засіб формування національно-патріотичної компетентності учнів школи». Учасників навчання щиро привітала директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва А. Єфремова. Бібліотека – активний учасник волонтерського руху, партнер проекту «Меценати для солдата», учасниками якого є бійці АТО (ООС) та члени їхніх сімей.
Відкрила семінар методист ММК управління освіти Луцької міської ради О. Матвійчук. Екскурс в історію створення волонтерського руху «Люди доброї волі» допомогли здійснити працівники читальних залів книгозбірні Т. Швай та О. Власюк. Досвідом роботи волонтерського центру «Серце патріота» поділилася О. Балицька. Про інформаційні ресурси нашої бібліотеки з питань патріотичного виховання молоді та розвитку волонтерського руху розповіла завідувач науково-методичним відділом З. Корчинська. На волонтерській діяльності, як засобі формування національно-патріотичної компетентності учнів закладу освіти, акцентувала увагу педагог-організатор М. Рущак.
Приємно вразили емоційні виступи волонтерського загону ЗОШ №7 «Добрі серця» (класний керівник 7-А класу, педагог-організатор Н. Риковська) та вихованців творчої студії Наталії Журавльової з виставою за мотивами твору Галини Кирпи «Мій тато став зіркою».
Учасники навчання прийшли до висновку, що навчальним закладам та бібліотекам варто підтримувати та поширювати ініціативи волонтерів серед учнів, котрі прагнуть долучитись до благодійництва, підставити плече героям-захисникам, їх родинам, дітям-сиротам, всім, хто потребує допомоги.

Немає коментарів:

Дописати коментар