пʼятницю, 22 червня 2018 р.

Зустрічі з ветеранами УПА та письменником, екранізовані книги, презентація відеоролика та поради з упровадження УДК для шкільних бібліотекарів


20-22 червня 2018 року на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО). Особливості роботи книгозбірень в умовах децетралізації, процеси та моделі трансформації публічних бібліотек Волині окреслила у вітальному слові директор Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова.
Упровадження УДК в практику роботи бібліотек – тема, особлива цікава для колег. Важливість цього питання допомогла усвідомити завідувач відділу комплектування фондів та каталогізування документів Світлана Єгорова.
Завідувач науково-методичного відділу Зоя Корчинська повідомила присутніх про оновлення бібіотечного простору, технологічні аспекти обслуговування користувачів, організацію обліку та звітності в книгозбірнях згідно сучасних вимог, методи та засобами покращення їх іміджу та висвітлення діяльності у мережі Інтернет та соціальних мережах.
Про використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних бібліографічних баз даних Волинської обласної бібліотеки для юнацтва на підтримку навчально-виховного процесу в школі розповіла завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Надія Ількевич.
Учасники навчання ознайомились з діяльністю книгозбірні в рамках різноманітних проектів та її інноваційними формами роботи з старшокласниками. Шкільні бібліотекарі стали учасниками масових заходів, їх зацікавили літні читання із письменницею Орестою Осійчук вюнацькій бібліотеці, історична година до 65-річчя Норильського повстання.
Про впровадження в практику роботи нових форми соціокультурної діяльності книгозбірнь, створення для читачів комфортного середовища  вела мову завідувач відділу читальних залів Тетяна Швай. До Дня Скорботи і вшанування пам’яті жертв війни в Україні відбулася презентація відеоролика, створеного працівниками бібліотеки, «Хай буде мир, хай більше не горить у пеклі війн твоє життя, людино!: твори сучасної світової літератури про Другу світову війну». Шкільні бібліотекарі побували на занятті в імпровізованому «бібліокафе» на тему: «Оскароносні екранізації відомих літературних творів». Творчість та креативність колег створили під час навчання невимушену атмосферу інтерактивного спілкування, спонукали їх до пожвавлення патріотичного виховання, активізації читання.

Немає коментарів:

Дописати коментар