середу, 4 липня 2018 р.

Проблеми читання молоді в період інформатизації суспільства в центрі уваги бібліотекарів Ківерцівщини


03 липня 2018 р. завідувач науково-методичного відділу Волинської обласної бібліотеки для юнацтва З. Г. Корчинська взяла участь в роботі районного семінару бібліотечних працівників Ківерцівської ЦБС на тему: «Проблеми читання молоді в період інформатизації суспільства». Увазі присутніх була запропонована консультація на тему: «Трансформація бібліотек в умовах децентралізації та організація роботи з молоддю».
Заняття відбулось на базі бібліотеки-філії села Звірів. До активної роботи спонукало вітальне слово директора Ківерцівської ЦБС Л. І. Михальчук, яка окреслила роль і місце сучасної сільської бібліотеки в процесі формування молодої особистості. Голова Звірівської сільської ради С. С. Панасович повідомив про работу місцевих книгозбірень, як важливих осередків культурного життя громади.
Про обслуговування юнацької категорії користувачів розповіла працівник бібліотеки-філії с. Звірів Л. М. Гаврилюк. Вона провела бенефіс читачки бібліотеки, студентки Інституту мистецтв СНУ, бандуристки Гуменюк Лесі «Світ моїх захоплень». Леся розповіла про свою залюбленість з дитинства у книги, про жанр фентезі та його вітчизняних та зарубіжних авторів. Виявилось, що її улюблений герой – Шерлок Холмс, а улюблена справа – вироби із стрічок у техніці канзаші. Багатий духовний світ допомагає Лесі в роботі з дітьми, адже вона працює у школі та клубі. Присутніх порадували музичні та вокальні номери від активної читачки.

Біліотекарі отримали для подальшої країзнавчої роботи з молоддю презентацію «Мандруємо Ківерцівщиною».
Учасники семінару мали змогу окреслити перспективи для подальшого процесу формування національної свідомості, соціальної адаптації юнаків та дівчат, збереження історичної пам’яті та співпраці з відповідними організаціями, які опікуються молоддю.

Немає коментарів:

Дописати коментар