понеділок, 27 листопада 2017 р.

Skype-спілкування – мости між бібліотеками


      25 жовтня 2017 року в Миколаївській обласній бібліотеці для юнацтва відбувся обласний семінар «Бібліотека – центр національно-патріотичного виховання молодих громадян України» для працівників централізованих бібліотечних систем, які відповідають за роботу з юнацтвом. Колеги зазначили:
«Обмін досвідом роботи – одна із передумов успішної діяльності сучасних бібліотек. Особливо цікавими є напрацювання колег з інших регіонів України. Професійний діалог (у форматі відеоконференції) з фахівцями Харківської, Полтавської, Волинської обласних бібліотек для юнацтва, котрі поділилися своїми кращими проектами з патріотичного виховання молоді, був плідним, сповненим нових ідей та намірів на їх втілення на миколаївському ґрунті» (http://unbib.mk.ua/index.php/2009-06-02-17-23-57/34-2009-06-02-17-14-16/2463--2017.html).
Завідувач відділу культури та мистецтв Лариса Тананайко поділилась досвідом волонтерської співпраці в рамках волонтерського проекту «Меценати для солдата».  Про патріотичне виховання молоді в контексті сучасності розповіла заступник директора Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Катерина Прийма:
«Ми усвідомлюємо, що знаходимось в центрі Європи і прагнемо там бути, тому наближення до спільних кордонів спонукає нас до розуміння того, що ми бачимо як живуть люди на Заході і це сприяє пробудженню громадянської ініціативи, виникненню різних громадських молодіжних рухів, розповсюдженню волонтерської діяльності. Прикладаємо чимало зусиль, щоб всі жителі громади Луцька, незалежно якою мовою розмовляють, ідентифікувати себе громадянами України, бути причетними до того, що діється в нашій державі.
Тема патріотизму пронизує різноманітні заходи, які проводяться в бібліотеці, зокрема під час реалізації проектів.
Якщо перегляд фільмів «КІНОКЛУБу DOCUDAYS UA В БІБЛІОТЕЦІ» пов’язані з темою прав людини, до обговорення запрошуємо волонтерів, учасників АТО, військових капеланів.
        У школі правових знань «Уроки права – уроки життя» часто темами занять є обговорення книг сучасної прози про героїв АТО, правових аспектів життя та правопорушень.
        Творча майстерня «На-вчись!» активно працює в рамках проекту «Україна починається з мене», який спрямований на підтримку воїнів-захисників. Проводяться різноманітні майстер-класи з виготовлення сувенірів для бійців в зону АТО, плетіння сітки».

Немає коментарів:

Дописати коментар