пʼятницю, 23 червня 2017 р.

Сучасні технології та іноваційні форми роботи для шкільних бібліотекарів


21-23 червня на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО).
Директор книгозбірні А. С. Єфремова првітала колег та побажала їм плідної роботи. Цікавою була зустріч слухачів курсів з головою Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ольгою Ляснюк, видавцем та перекладачем Миколою Мартинюком. Відеоквест «Шлях української Конституції» дозволив присутнім не лише прагадати історичні факти, перевірити свої знання, а й познайомитись з інноваційною формою роботи з старшокласниками.
Завідувач науково-методичного відділу З. Г. Корчинська познайомила присутніх із технологічними аспектами обслуговування користувачів, організацією обліку та звітності в бібліотеках згідно сучасних вимог, методами та засобами покращення іміджу книгозбірні та висвітлення її діяльності у мережі Інтернет та соціальних мережах колег.
Питання використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних бібліографічних баз даних Волинської обласної бібліотеки для юнацтва на підтримку навчально-виховного процесу в школі розкрила завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Н. А. Ількевич.
Впровадження в практику роботи нових форми соціокультурної діяльності книгозбірнь, методів та засобів бібліотерапії, створення для читачів комфортного середовища  висвітлила завідувач відділу читальних залів Т. І. Швай.
Шкільні бібліотекарі мали змогу побувати в імпровізованому «Бібліокафе» книгозбірні, де дізналися рецепти лікування художньою літературою, перегорнули сторінки книг, що гоять душу, поділилися власними рецептами лікування художніми текстами, задумалися над критеріями, за якими варто обирати книги собі чи читачу. З лікувальними рецептами від Елли Берту та Сьюзен Елдеркін присутні змогли познайомитись завдяки електронній читанці.
Своєрідне мультимедійне дефіле, де демострувався жіночий одяг, взуття та аксесуари, створені під враженням від різних творів художньої літератури підтвердило, що добрі книжки можуть надихати, змінювати життя, створювати милий затишок у серці, дарувати відчуття безмежної доброти і краси.
Більше фото на Facebook

Немає коментарів:

Дописати коментар