четвер, 13 липня 2017 р.

Шановні колеги! В журналі «Бібліотечна планета» №2 за 2017 рік, який надійшов до нашої бібліотеки,  звертаємо вашу увагу на такі статті:

Вилегжаніна Т. Методична діяльність бібліотек у віртуальному просторі / Т. Вилегжаніна // Бібліотечна планета. – 2017. – № 2. – С. 4–6.
Розглянуто основні платформи методичного забезпечення бібліотечної діяльності у віртуальному просторі. Серед них сайти, портали, соціальні медіа (блоги, сторінки в соціальних мережах, форуми) та інші засоби комунікації. Висвітлено низку проблемних питань, що виникають при  здійсненні цієї діяльності. Наведено перелік методичних блогів (станом на квітень 2017 р). Серед них блоги науково-методичних відділів Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки та Волинської обласної бібліотеки для юнацтва.
Відомості про автора: генеральний директор Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, заслужений працівник культури України.

Розколупа Н. Публічна бібліотека в структурі центру культури і дозвілля / Н. Розколупа // Бібліотечна планета. – 2017. – № 2. – С. 6–8.
У статті йдеться про правове поле реформи із децентралізації у сфері культури, а саме – створення органами місцевого самоврядування комплексних закладів культури, що об’єднують клубні формування та бібліотеки. Представлено етапи реорганізації і основні функції бібліотеки та філій центрів культури і дозвілля (ЦКД) щодо надання якісних та доступних бібліотечних послуг жителям усіх населених пунктів громади.
Відомості про автора: заступник генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого, заслужений працівник культури України.

Шлепакова Т. Місце бібліотек у сучасному світі / Т. Шлепакова // Бібліотечна планета. – 2017. – № 2. – С. 14–16.
Про сучасні бібліотеки, що стали унікальним середовищем, де людина збагачується інтелектуально та емоційно завдяки доступу до великого обсягу інформації, до надбань науки і культури. Наведено приклади діяльності сучасних зарубіжних та вітчизняних бібліотек, розмірковується про важливе місце бібліотек у сучасному суспільстві, про інноваційність в роботі книгозбірень, про їх можливість виступати в ролі «третього місця» (після «першого місця» – дому та «другого» – роботи) та ін.
Відомості про автора: головний бібліограф Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого.

Немає коментарів:

Дописати коментар