вівторок, 12 березня 2024 р.

ТРЕНІНГ «ЗАСТОСУВАННЯ ТРАВМА-ІНФОРМОВАНОГО ПІДХОДУ»


11-12 березня працівники бібліотеки стали учасниками тренінгу «Застосування травма-інформованого підходу» від Катерини Білохвіст.

На навчанні усвідомили, що травма-інформований підхід включає в себе три «П»: подія, переживання та психологічні наслідки. Детально зупинилися на негативних психологічних наслідках та поширених реакціїях на травму, дізналися як надавати співчутливу допомогу, розвинути та відновити відчуття безпеки, власної спроможності, звязку з іншими людьми, контролю над власним життям тощо. У безпосередньому спілкуванні, групових вправах розглянули як виникає ретравматизація (усвідомлене чи неусвідомлене нагадування про пережиту травму, що приводить до відкриття старих емоційних ран та повторного переживання початкового травматичного досвіду) і як її можна уникнути.

На другий день тренінгу детально опрацювали такі основні принципи травма-інформованого підходу: безпека, довіра, підтримка за моделлю «рівний рівному», співробітництво, вибір і контроль, культурні та історичні аспекти.

Тренерка Катерина Білохвіст 9 років бере участь у громадській та волонтерській діяльності, реалізувала та долучилася до більше ніж 350 проєктів, авторка освітньої гри «На емоціях», фасилітаторка програми «Активні громадяни» від Британської ради у Україні тощо.







 



Немає коментарів:

Дописати коментар