четвер, 29 лютого 2024 р.

ЗАХІД «РОДИННА КАЗКА – ХЛІБ, ЗАКВАСКА» У МЕЖАХ ПРОЄКТУ «МІЦНА СІМ'Я: ЯК НАМ КРАЩЕ РОЗУМІТИ ОДИН ОДНОГО»

28 лютого у бібліотеці у межах проєкту «Міцна сімя: як нам краще розуміти один одного» відбувся захід «Родинна казка – хліб, закваска».

Хліб – основа нашого раціону, і він має бути найкращої якості. Останнім часом до хліба почали ставитися зневажливо. Мовляв, він шкідливий. Та в цьому твердженні є щось нелогічне, не природнє, адже наші предки казали: «Хліб усьому голова»!

Щоб зберегти себе сьогодні, потрібно споживати якомога менше неякісних продуктів. Але, як показує практика, метод заміни працює краще, ніж виключення. Тому для того, щоб в раціоні зникли шкідливі складники, потрібно ввести корисні. Та не просто корисні, а ще й дуже смачні. Пекти корисний хліб у себе на кухні може кожен. І він складається всього лиш із трьох інгредієнтів – вода, борошно і сіль.

Таємниці випікання хліба на заквасці в домашніх умовах розкрила Валентина Романишина. Вона поділилася власним досвідом і практично продемонструвала захопливий процес замісу тіста. Під час заходу дослідили процеси бродіння тіста. Чому саме на заквасці? А тому, що саме такий хліб є джерелом вітамінів, а якщо він ще й з цільнозерновим борошном, то й мінералів, харчових волокон. В хлібі на заквасці на 30% більше клітковини, ніж в промисловому. І це дуже важливо. Адже згідно останніх досліджень 70 % людей мають її дефіцит. Ще має низький глікемічний індекс, що не викликає різкого стрибка інсуліну в крові.

А ще продегустували різні види домашнього хліба: житньо-пшеничний з журавлиною, французький селянський та великодній панетоне. Студенти першого курсу компютерної інженерії Відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» дізнались про закваску та спосіб вести її в домашніх умовах з води і борошна.

На СинтезBOOK. Блог сімейного читання, розміщено допис «Хліб на заквасці удома – це просто», у якому детально описано захопливий процес ведення закваски.

https://volinoub.wixsite.com/synthesisbook/post/%D1%85%D0%BB%D1%96%D0%B1-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%B0%D1%81%D1%86%D1%96-%D1%83%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B0-%D1%86%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%BE





 

Немає коментарів:

Дописати коментар