28 лютого у бібліотеці у межах проєкту «Міцна сім’я: як нам краще розуміти один одного» відбувся захід «Родинна
казка – хліб, закваска».
Хліб – основа нашого раціону, і він має бути найкращої
якості. Останнім часом до хліба почали ставитися зневажливо. Мовляв, він
шкідливий. Та в цьому твердженні є щось нелогічне, не природнє, адже наші
предки казали: «Хліб усьому голова»!
Щоб зберегти себе сьогодні, потрібно споживати якомога
менше неякісних продуктів. Але, як показує практика, метод заміни працює краще,
ніж виключення. Тому для того, щоб в раціоні зникли шкідливі складники,
потрібно ввести корисні. Та не просто корисні, а ще й дуже смачні. Пекти корисний хліб у себе на кухні може кожен. І він
складається всього лиш із трьох інгредієнтів – вода, борошно і сіль.
Таємниці випікання хліба на заквасці в домашніх умовах
розкрила Валентина Романишина. Вона поділилася власним досвідом і практично
продемонструвала захопливий процес замісу тіста. Під час заходу дослідили
процеси бродіння тіста. Чому саме на заквасці? А тому, що саме такий хліб є
джерелом вітамінів, а якщо він ще й з цільнозерновим борошном, то й мінералів,
харчових волокон. В хлібі на заквасці на 30% більше клітковини, ніж в
промисловому. І це дуже важливо. Адже згідно останніх досліджень 70 % людей
мають її дефіцит. Ще має низький глікемічний індекс, що не викликає різкого
стрибка інсуліну в крові.
А ще продегустували різні види домашнього хліба:
житньо-пшеничний з журавлиною, французький селянський та великодній панетоне.
Студенти першого курсу комп’ютерної інженерії
Відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж Національного
університету харчових технологій» дізнались про закваску та спосіб вести її в
домашніх умовах з води і борошна.
На СинтезBOOK. Блог сімейного читання, розміщено допис «Хліб
на заквасці удома – це просто», у якому детально описано захопливий процес
ведення закваски.
Немає коментарів:
Дописати коментар