четвер, 1 лютого 2024 р.

ОНЛАЙН-ЗУСТРІЧ «НАРОДНІ ВИЩІ ШКОЛИ ТА РОЗВИТОК ДОРОСЛИХ: МОЖЛИВОСТІ БІБЛІОТЕК»

 

 

31 січня 2024 року в ZOOMІ долучилися до онлайн-зустрічі «Народні вищі школи та розвиток дорослих: можливості бібліотек», організованої БФ Бібліотечна країна. Подія відбулася в межах проєкту «Мережевий бібліотечний шелтер» за фінансування Стабілізаційного фонду культури та освіти 2023 Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини та Goethe-Institut.

Модератор розмови – Тамара Сухенко, співзасновниця БФ Бібліотечна країна. Спікер Сергій Чумаченко, засновник Української мережі Більдунґу та Народної Вищої Школи «Вовчок», розповів, що таке більдунґ.

Більдунґ – підхід до розвитку дорослих людей, використаний скандинавськими країнами для досягнення теперішнього рівня добробуту. Інституційно здійснюється через мережу Народних Вищих Шкіл. На прикладі досвіду Швеції обговорили взаємодію бібліотек та Народних вищих шкіл в освіті дорослих, почули цікаві факти з історії, занотували нові знання та ідеї.

Детальніше про підхід можна дізнатися у книзі «Більдунґ. Нордичний секрет краси і свободи» видавництва «Наш формат», з якою ознайомили під час онлайн-зустрічі, та за посиланням https://bildung.in.ua/.

Немає коментарів:

Дописати коментар