пʼятницю, 19 січня 2024 р.

СТАТТЯ ПРО ВОЛИНСЬКУ ОБЛАСНУ БІБЛІОТЕКУ ДЛЯ ЮНАЦТВА У МАТЕРІАЛАХ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ

 


У збірнику матеріалів Міжнародної науково-практичної конференції, яка відбулася 7-8 грудня 2023 року в Маріупольському державному університеті, розміщено статтю Олександра Демянюка, Надії Конон, Руслани Васюри «ПЕРЕДУМОВИ ДО СТВОРЕННЯ ПРОСТОРУ ПОСТВОЄННОГО ВІДРОДЖЕННЯ В СОЦІОКУЛЬТУРНОМУ ПРОЦЕСІ У ВОЛИНСЬКІЙ ОБЛАСНІЙ БІБЛІОТЕЦІ ДЛЯ ЮНАЦТВА».

Із анотації до збірника:

«У матеріалах конференції висвітлені проблеми і перспективи повоєнного розвитку України, роль університетів у забезпеченні поствоєнного розвитку України, питання поствоєнного світу в контексті спадщини минулого і історичних перспектив, проблеми формування новітніх механізмів міжнародного співробітництва, напрями трансформації системи менеджменту та фінансово-облікової сфери в умовах повоєнного відновлення та модернізації економіки України, проблеми трудоресурсного і організаційно-економічного забезпечення поствоєнного розвитку України, екологічні та соціальні аспекти поствоєнного відновлення територій, вектори розвитку туризму та маркетингу у поствоєнний час, розвиток та практична реалізація правової доктрини в умовах поствоєнної розбудови України, стратегії розвитку іншомовної освіти для потреб поствоєнної розбудови і місце сучасних інформаційних і комунікаційних технології в поствоєнному відновленні України.

Видання адресоване науковцям, викладачам, аспірантам та здобувачам вищої освіти, а також усім, хто цікавиться сучасними проблемами і перспективами поствоєнної розбудови України.

Конференція реалізована в рамках проєкту «Open Practices, Transparency and Integrity for Modern Academia» (OPTIMA, «Відкриті практики, прозорість та доброчесність для сучасної вищої школи») програма Erasmus+ KA2 (проєкти співпраці) та з метою пошуку ефективних шляхів та спільних рішень щодо повоєнного відродження нашої держави і прискорення її стійкого економічного зростання на основі створення платформи з ефективної співпраці між науково-освітньою спільнотою, бізнесом та громадськістю.

Цитата із статті:


«20 липня 2023 року в online-форматі на платформі Google Meet в межах проєкту «Мистецтво допомагати» відбулися включення з громадами Волинської області «Молодь: підтримати та згуртувати». Очолила та організувала зустріч Волинська обласна бібліотека для юнацтва. Тема online-спілкування: «Клуб емоційного відновлення у бібліотеці», відбулося під керівництвом Наталії Журавльової, провідного бібліотекара краєзнавчого відділу, тренерки та керівниці творчої студії.


«Клуб емоційного відновлення», створений у час повномасштабної війни, дає людям інструменти, завдяки яким вони вчаться керувати змінами, виділяють ключові завдання, цілі, аналізують ситуації, дають вичерпні відповіді на конкретні питання. Це суттєво допомагає військовим та цивільним втримати емоційну рівновагу під час російської агресії. Курс тренінгів «Життя під час змін», розроблений для військових, що проходять реабілітацію у шпиталях та лікарнях Волині, для емоційної допомоги, психоневрологічної підтримки. Невдовзі курс став затребуваний не лише серед військових, а й серед молоді. Його проводили для внутрішньо переміщених осіб та для людей різних вікових категорій.

Формування цифрової культури, підвищення комп’ютерної грамотності, фаховий рівень працівників бібліотеки, дотримання принципів академічної доброчесності, постійний розвиток мобільних пристроїв передавання інформації – нині потребують кваліфікованого бібліографічного обслуговування користувачів наживо та віддалено. До уваги користувачів головної сторінки Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відритий сайт «БібліоGRAF. Бібліографія: професія і хобі», який був заснований під час карантинних подій, а з введенням воєнного стану набув нового значення».

(Демянюк О. Передумови до створення простору поствоєнного відродження в соціокультурному процесі у Волинській обласній бібліотеці для юнацтва / Олександр Демянюк, Надія Конон, Руслана Васюра // Проблеми і перспективи поствоєнної розбудови України: матеріали міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 26 верес. 2023 р. / за заг. ред. М. В. Трофименка : Маріуп. держ. ун-т. – Київ, 2023.)

Немає коментарів:

Дописати коментар