середу, 10 листопада 2021 р.

Листопадові онлайн заняття з шкільними бібліотекарями

10 листопада на платформі GOOGL MEET Волинська обласна бібліотека для юнацтва провела онлайн заняття з шкільними бібліотекарями, слухачами курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Модераторка заходу, методистка відділу виховної роботи інституту Наталія Романюк окреслила колегам основні завдання з поліпшення обслуговування користувачів, створення комфортних умов для якісного задоволення читацьких запитів, а також забезпечення розумного балансу між необхідністю інновацій і збереженням цінних бібліотечних традицій.

Завідувачка науково-методичного відділу бібліотеки Зоя Корчинська розповіла про сучасну методику промоції ресурсів, популяризації діяльності через сайти та блоги та її висвітлення у соціальних мережах.

Завідувачка інформаційно-бібліографічного відділу Руслана Тимощук ознайомила слухачів із актуальними проєктами бібліотеки «Лови ідею» та «WEBкалендар». Вона практично показала як зручно та швидко на спеціалізованому сайті «БібліоGRAF» Волинської обласної бібліотеки для юнацтва знайти інформацію, застосувати електронні бібліографічні бази даних на підтримку навчально-виховного процесу.

Про активну популяризацію книги та розвиток усвідомленого читання, нові форми роботи розповіла завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Вона рекомендувала колегам найбільш змістовні літературні блоги, познайомила з методикою підготовки онлайн тестів та вікторин, запропонувала спільне проведення виховних заходів з української літератури згідно навчальних програм 10-11 класів в рамках проєкту #вчимо літературу України.

Онлайн заняття підтвердили, що карантинні обмеження не перепона, а новий поштовх для творчого зростання. Поняття «інновація» міцно увійшло і утвердилося в нашому професійному житті поряд з новими інформаційними технологіями та спонукає до нових шляхів та форм активізації читання школярів.













 


Немає коментарів:

Дописати коментар