28 березня у читальній
залі бібліотеки у межах проєкту «Міцна сім’я: як нам краще розуміти один
одного» відбувся захід «Родинна казка – хліб, закваска».
Таємниці випікання
хліба на заквасці в домашніх умовах розкрила Валентина Романишина. Вона
поділилася власним досвідом і практично продемонструвала захопливий процес
замісу тіста. Присутні дослідили процеси його бродіння, переглянули змістовну
презентацію та рисли сторінки Валентини в інстаграмі.
А ще дегустували домашній
пшеничний хліб, випечений Валентиною. Здобувачі освіти ЗП(ПТ)О «Луцький
професійний коледж технологій та сервісу» , 1 курс, професія
«Кухар-кондитер» (викладач спеціальних
дисциплін Мар’яна Повар) дізнались про закваску з води і борошна та спосіб
вести її в домашніх умовах.
Валентина підсумувала: «У
сучасному світі, де здорове харчування стає все більш пріоритетним, хліб на
заквасці постає як чудовий вибір для вибагливих споживачів. Цей хліб, який
виготовляється з ферментованої закваски, не лише смачний, але й володіє рядом
корисних властивостей. Ферментація, основа процесу виготовлення, відбувається
завдяки природній активності корисних бактерій, які трансформують зерно у
пухкий і ароматний хліб. Закваска – живий організм, який збагачує хліб не лише
смаком, але й корисними для здоров’я елементами. Спробуйте хоча один раз
випекти хліб на заквасці та отримайте незабутній досвід та корисний продукт».
Немає коментарів:
Дописати коментар