понеділок, 31 березня 2025 р.

«РОДИННА КАЗКА – ХЛІБ, ЗАКВАСКА»

28 березня у читальній залі бібліотеки у межах проєкту «Міцна сім’я: як нам краще розуміти один одного» відбувся захід «Родинна казка – хліб, закваска».

Таємниці випікання хліба на заквасці в домашніх умовах розкрила Валентина Романишина. Вона поділилася власним досвідом і практично продемонструвала захопливий процес замісу тіста. Присутні дослідили процеси його бродіння, переглянули змістовну презентацію та рисли сторінки Валентини в інстаграмі.

А ще дегустували домашній пшеничний хліб, випечений Валентиною. Здобувачі освіти ЗП(ПТ)О «Луцький професійний коледж технологій та сервісу» , 1 курс, професія «Кухар-кондитер»  (викладач спеціальних дисциплін Мар’яна Повар) дізнались про закваску з води і борошна та спосіб вести її в домашніх умовах.

Валентина підсумувала: «У сучасному світі, де здорове харчування стає все більш пріоритетним, хліб на заквасці постає як чудовий вибір для вибагливих споживачів. Цей хліб, який виготовляється з ферментованої закваски, не лише смачний, але й володіє рядом корисних властивостей. Ферментація, основа процесу виготовлення, відбувається завдяки природній активності корисних бактерій, які трансформують зерно у пухкий і ароматний хліб. Закваска – живий організм, який збагачує хліб не лише смаком, але й корисними для здоров’я елементами. Спробуйте хоча один раз випекти хліб на заквасці та отримайте незабутній досвід та корисний продукт».




Немає коментарів:

Дописати коментар