середу, 5 серпня 2020 р.

Читання – стиль життя

У 2019 році Волинська обласна бібліотека для юнацтва взяла участь у Всеукраїнському опитуванні «Що прочитав бібліотекар?» Його організувала соціологічна служба Державної бібліотеки України для юнацтва для визначення пріоритетів читання для бібліотекарів юнацьких, молодіжних бібліотек. В опитуванні взяли участь 4162 респондента із 16 областей України.

Цікаво, що читають наші колеги? Яким авторам та книгам надають перевагу? Відповіді радимо знайти у публікації:

Паянок Н. А бібліотекарі читають? : (результати Всеукраїнського опитування «Що прочитав бібліотекар?») / Н. Паянок // Бібліосвіт. – 2020. – № 1. – С. 69–72.


http://profy.4uth.gov.ua/methodical-work-of-the-state-library-of-ukraine-for-youth/newsletter-bibliosvit/2020-vip-73-76/bibliosvit-73-no1-2020?pli=1

 

Цитата:

«Влучним висловлюванням бібліотекарів вважаємо «Читання – стиль життя». Тому варто бути «на стилі»! Насправді, професійна, престижна освіта для молодої людини в сучасному житті відкриває багато дверей українських та закордонних закладів. Освіта – запорука професійної самореалізації людини.

Це можливо завдяки читанню. Тож, бібліотекарю читаючи, необхідно завжди перебувати у «тренді сучасного», у знанні того, що відбувається в інформаційній площині, аби допомагати молодим користувачам юнацьких бібліотек.

Насправді читання є невід’ємним елементом освіченості особистості (чи то юнацтва, молоді, чи то дорослих), а у бібліотекарів це ще й професійна необхідність. Наразі «читацька» обізнаність спеціалістів книгозбірень покладається на бібліотекаря, на його прагнення до самоосвіти. Тобто, чи підвищувати власний інформаційний потенціал, кожен вирішує для себе сам.

До того ж з відповідальністю ставимося до особистого читання, обговорення з колегами та спонукання читача до власного вибору літератури. Саме бібліотекар має можливість порадити сучасну книгу молоді, адже професійний обов’язок бібліотекаря є виховання любові до книги та читання».


Немає коментарів:

Дописати коментар