пʼятницю, 31 березня 2017 р.

Навчаються шкільні бібліотекарі




29-30 березня на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва навчалися шкільні бібліотекарі, слухачі курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти (ВІППО).

З технологічними аспектами обслуговування користувачів, організацією обліку та звітності в бібліотеках згідно сучасних вимог, методами та засобами покращення іміджу книгозбірні та висвітлення її діяльності у мережі Інтернет та соціальних мережах колег ознайомила завідувач науково-методичного відділу З. Г. Корчинська.

Про використання інформаційно-комунікаційних технологій, електронних бібліографічних баз даних Волинської обласної бібліотеки для юнацтва на підтримку навчально-виховного процесу в школі детально розповіла завідувач інформаційно-бібліографічного відділу Н. А. Ількевич.
Завідувач відділу читальних залів Т. І. Швай зосередила увагу на впровадженні в практику роботи нових форм соціокультурної діяльності книгозбірнь.
Слухачі курсів ознайомилися з фотодокументальною виставкою «Габріеля Запольська і Волинь», організованою Генеральним Консульством Республіки Польща в Луцьку. Великий інтерес викликала виставка «Європейська освіта», де представлені матеріали для абітурієнтів про вищі навчальні заклади Польщі.
Шкільних бібліотекарів запросили в імпровізоване «Бібліокафе» книгозбірні, де вони змогли дізнатися рецепти лікування художньою літературою, перегорнути сторінки книг, що гоять душу. З лікувальними рецептами від Елли Берту та Сьюзен Елдеркін змогли познайомитись лише завдяки електронній читанці, яку ми отримали для читачів завдяки перемозі у конкурсі Української бібліотечної асоціації «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в Пунктах європейської інформації в бібліотеках» за підтримки програми Європейського Союзу «Еразмус+ (Жан Моне)».
Гості «Бібліокафе» ділилися власними рецептами лікування художніми текстами, розмірковували за якими критеріями варто обирати книги собі чи читачу. Адже добрі книжки можуть надихати, змінювати життя, можуть створювати милий затишок у серці, відчуття безмежної доброти і краси.
А на закінчення побували на своєрідному мультимедійному дефіле, де демострувався жіночий одяг, взуття та аксесуари, створені під враженням від різних творів художньої літератури. Тому, що речі, які свідчать про любов до читання та книги, ніколи не не виходять з моди. Тренд будь-якого часу року – бібліофіл!


Немає коментарів:

Дописати коментар