понеділок, 22 травня 2023 р.

MriyNa: Зустріч з вокалісткою Вікторією Хоцевич

17 травня в Волинській обласній бібліотеці для юнацтва в межах проєкту «MOLESKINE: Територія творчих» відбулася зустріч з Вікторією Хоцевич – вокалісткою та бандуристкою, викладачкою співу, лауреаткою міжнародних та всеукраїнських конкурсів, випускницею Національної київської музичної академії ім. П. І. Чайковського. Вона розповіла про своє життя і творчість, представила глядачам кліп колискової «Гойда-да» із авторського музичного проєкту «MriyNA» та інші музичні композиції.

Вікторія Хоцевич-Липчук розкрила секрет, як своє творче покликання перетворити на справу всього життя, а також відкрити нові грані своєї особистості та примножити таланти: «Принцип той, що у спортсменів: голос потрібно тренувати. Як спортсмени ставлять рекорди в бігові, стрибках, так і вокалісти прагнуть досягнути вершини звучання. Але цей ідеал кожного разу набирає нової форми, досконалішого образу, і цьому процесу немає меж. Наші вузи готують хороших спеціалістів, але не вчать, як розвинути кар’єру, знайти свій шлях. Нам самостійно доводиться шукати крила для свого таланту і своє місце під сонцем.

Класно, коли ти робиш те, що хочеш. Важливо читати, спілкуватись, прогулюватися свіжим повітрям, щоб знайти натхнення. Всесвіт дає знаки і веде тебе! Все не даремно. Так, – складно. Але все це варте зусиль».

У її виконанні прозвучали народна пісня у авторській обробці «Вербовая дощечка», твори світової класики «Ave Maria» та «Time to say goodbye».

Спів вокалісти зворушив кожного та викликав неймовірні емоції. Вікторію підтримали рідні та друзі. Щиро аплодували їй присутні на заході студенти Закладу вищої освіти "Луцький педагогічний коледж" Волинської обласної ради – викладачка Надія Павлюк.

Ведуча імпрези Валентина Романишина підкреслила: «Унікальність митців ціниться високо, творчість перетікає із ілюзорного виміру у реальну справу, на основі якої будується кар’єра. Тому, як заявляє Джеф Гоїнс у своїй книзі – cправжні митці не голодують».

Директорка бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова озвучила загальне враження від пісенного таланту дівчини: «Вікторія – вокалістка з ніжним чаруючим голосом та щирим відкритим серцем. Як приємно, що з любого нашого поліського краю виходять такі таланти. Чудово, що проєкт «MOLESKINE: Територія творчих» дозволяє відкрити їх для нашої молоді». 










Немає коментарів:

Дописати коментар