середа, 24 квітня 2024 р.

ОБЛАСНИЙ СЕМІНАР ДИРЕКТОРІВ ПУБЛІЧНИХ БІБЛІОТЕК ТЕРИТОРІАЛЬНИХ ГРОМАД НА ТЕМУ: «ОСНОВНІ ПРІОРИТЕТИ РОЗВИТКУ СУЧАСНОЇ БІБЛІОТЕКИ У ВІДПОВІДНОСТІ ДО ПОТРЕБ ЖИТЕЛІВ ГРОМАДИ»

 

23 квітня на базі Нововолинської централізованої бібліотечної системи відбувся обласний семінар директорів публічних бібліотек територіальних громад на тему: «Основні пріоритети розвитку сучасної бібліотеки у відповідності до потреб жителів громади», організований Волинською державною обласною універсальною науковою бібліотекою імені Олени Пчілки.

Привітали учасників семінару керуюча справами виконавчого комітету Валентина Степюк і начальниця відділу культури Марія Душук.

Ознайомилися з роботою центральної міської бібліотеки та бібліотеки-філії №1. Провела екскурсії та розповіла про напрямки діяльності директорка ЦБС Аліна Регешук, котра акцентувала на розвитку проєктної роботи. Нововолинська бібліотека є учасником 16 успішних проєктів і залучила понад один мільйон гривень грантових коштів. Це фінансування дозволило модернізувати приміщення, яке сьогодні працює в форматі «open space», облаштований безбар’єрний доступ, замінені вікна, двері, зроблений ремонт, придбані нові меблі. Завдяки успішній проєктній діяльності бібліотека отримала різну техніку: ноутбуки, планшети, обладнання та матеріали для творчості. Частина комп’ютерної техніки передана філіям у старостинських округах. Як результат, усі вони мають доступ до інтернету, а відвідувачі можуть прийти та попрацювати.

Після екскурсій учасники семінару долучилися до круглого столу «Бібліотека в сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проєкти». Говорили про перспективи сучасних бібліотек, які мають стати осередками додаткової освіти та розвитку для мешканців громади. Директорка Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Алла Єфремова виступила на тему «Нові тенденції та тренди у роботі бібліотек з молоддю».

Учасники обласного семінару впевнилися, що бібліотеки Нововолинська діють не лише як книгозбірні, а також як простори для розвитку, творчості та проведення активних заходів.




Використано текст та фото допису «Керівники бібліотек Волині переймали досвід у Нововолинську» на сторінці Нововолинської міської ради

https://www.facebook.com/novovolynsk.city/posts/814717807371612






Немає коментарів:

Дописати коментар