четвер, 13 квітня 2023 р.

Стаття Юлії Дащук «Книга як основа розвитку духовної та інтелектуальної культури людини» у «Бібліосвіті»

Стаття Юлії Дащук «Книга як основа розвитку духовної та інтелектуальної культури людини» надрукована у №1 «Бібліосвіту» за 2023 рік.

Цитата:

«Варто зазначити, що в сучасних умовах розвитку суспільства книговидання та бібліотеки змушені виборювати своє місце у світі цифрових технологій. Тому важливим і необхідним є представлення та інтерпретація спадщини бібліотек широкому колу зацікавлених осіб у доступній та цікавій формі. З цією метою у Жидичинському монастирі бібліотека одночасно з читальною та освітньою функцією представлена також як об’єкт екскурсійного показу. Численні стародруки, унікальні легенди та історії, пов’язані з книгами, можливість відчути себе в ролі ченця-писаря не залишають байдужими жодного відвідувача та формують позитивне ставлення й пошану до книги.

Водночас важливим є не лише видання чи презентація книги, а й її тлумачення, що особливо актуально в питаннях духовної літератури. Так, на базі Жидичинського монастиря у співпраці з Волинською обласною бібліотекою для юнацтва систематично проводяться духовні лекторії. Заходи, у рамках яких усі присутні можуть поспілкуватися зі священнослужителем на різні теми, отримати відповіді на запитання чи пояснення незрозумілих аспектів духовно-просвітницької літератури, стають своєрідним містком, який спонукає людину до читання та пізнання. Такі кроки сприяють глибинному пошуку сенсів, розвитку особистості та інтелектуальному становленню читача».

https://drive.google.com/file/d/1T46IisAbKffJdIyLcS4bM3AcBLq-TaGB/view

Дащук Ю. Книга як основа розвитку духовної та інтелектуальної культури людини / Ю. Дащук // Бібліосвіт. – 2023. – № 1. – С. 75 – 79.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар