вівторок, 24 листопада 2020 р.

Про сайт «БібліоGRAF», гейміфікацію та соціальні мережі в онлайн занятті з шкільними бібліотекарями

 


24 листопада Волинська обласна бібліотека для юнацтва провела онлайн заняття на платформі MEET з шкільними бібліотекарями, слухачами курсів Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти.

Із консультації завідувачки інформаційно-бібліографічного відділу Надії Ількевич слухачі дізналися про особливості роботи бібліотек в час становлення Нової української школи, використання інформаційно-комунікаційних технологій, формування та дотримання академічної доброчесності. Вона провела своєрідну віртуальну екскурсію сайтом «БібліоGRAF», де максимально розкриті електронні бібліографічні бази даних книгозбірні на підтримку навчально-виховного процесу.

Дистанційна робота підштовхнула бібліотекарів замислитися над збільшенням віддалених послуг через сайти бібліотек, сторінки у соцмережах. На віртуальних послугах та ресурсах зосередила увагу завідувачка науково-методичного відділу Зоя Корчинська. 

Про цікаві квести, розроблені та проведені в рамках проєкту «Гейміфікація: вчимось граючи», що реалізуються за підтримки Європейського Союзу за програмою House of Europe, колеги дізналися від головної бібліотекарки Мирослави Будчик. 

Досвідом ефективного висвітлення роботи книгозбірні у соціальних мережах поділилася головна бібліотекарка Оксана Романюк.

Про сучасні підходи до популяризації книги та читаня емоційно розповіла завідувачка відділу читальних залів Тетяна Швай. Вона підкреслила необхідність мотивування читання, проведення нестандартних форм роботи, зупинилася на досвіді створення відеоматеріалів на допомогу в проведенні офлайн та онлайн уроків, виховних заходів з української літератури та для самоосвіти згідно навчальних програм 10-11 класів в рамках проєкту #вчимо літературу України.

Завідувачка відділу зберігання та реставрації бібліотечних фондів Світлана Єгорова показала презентацію, в якій акцентувала увагу на особливостях впровадження УДК в практику роботи саме шкільних книгозбірень.

Бібліотеки покликані об’єднувати людей. І щоб не втратити довіру наших користувачів в умовах поточної пандемії COVID-19, треба зробити максимум можливого для належної організації їх роботи. Онлайн заняття підтвердили, що карантин не перепона для професійного зростання, підвищення інформаційної та медіа грамотності, оволодіння новими технологіями та формами віддаленого обслуговування.

Немає коментарів:

Дописати коментар