неділю, 16 грудня 2018 р.

Семінар «Формування комунікативної та літературної компетентностей учнів»

14 грудня на базі Волинської обласної бібліотеки для юнацтва відбувся семінар учителів української мови й літератури шкіл Луцького району.
Про використання бібліотечних баз даних та ресурсів обласної бібліотеки для юнацтва з метою формування комунікативних та літературних компетентностей учнів розповіли завідувачі відділів Надія Ількевич та Зоя Корчинська. Учителів зацікавили сучасні форми й методи роботи з художніми текстами, на яких з детальними прикладами з досвіду роботи наголосила завідувач відділу читальних залів Тетяна Швай.
Модераторм семінарського заняття була керівник ММО, учитель української мови та літератури ЗОШ І-ІІІ ст. с. Липини, Світлана Маслей. Вона провела майстер-клас «Формування комунікативних та літературних компетентностей як запорука успішного складання відкритого тесту ЗНО з української мови та літератури».

Словесники високо оцінили потужні ресурси книгозбірні в презентації творчості українських майстрів слова, письменників Волинського краю. Особливо цікавими для них стали літературні квести, які останнім часом практикує бібліотека. В наступному році планується цикл квестів «Літературні перегони» на замовлення шкіл. Семінарське заняття було корисне не лише цікавою інформацією, а й запланованими новими спільними заходами та проектами.

Немає коментарів:

Дописати коментар